Home > General > Dinamarca s’anticipa a la reunió del BCE

Dinamarca s’anticipa a la reunió del BCE

20/01/2015

El Banc Nacional de Dinamarca, seguint el guió amb el qual Suïssa va sorprendre la setmana passada els mercats, va decidir retallar en 15 punts bàsics el seu tipus d’interès de referència aplicat als préstecs al 0,05%, quan actualment se situaven al 0,2%, mentre que la taxa aplicada als dipòsits baixa al -0,20% des del -0,05% anterior. D’aquesta manera, l’entitat va reconèixer que està sentint la pressió del mercat. La intenció del Banc Central sembla ser que és, per una banda, fer menys atractives la compra i la inversió en corones amb els tipus de dipòsits en negatiu i, per l’altra, frenar la pressió compradora del mercat sobre la divisa danesa amb vendes de corones i compres d’altres divises.

Categories: General Tags: