Home > General > Els polítics continuen enfonsant les borses

Els polítics continuen enfonsant les borses

L’inestabilitat que estan mostrant alguns polítics tant fora com dins d’Europa està provocant uns efectes realment nocius a les borses de tot el món. En els últims dies s’han produït tants alts i baixos que la situació no es troba en un estat gens optimista.

L’Ibex 35, per exemple, ha patit una caiguda massa transcendent com perquè no li prestem atenció i el mateix ha passat en altres casos similars. El motiu, un cop més, tornen a ser les declaracions i decisions que han realitzat polítics de l’estil de Donald Trump i Le Pen. Per ara no tenim bones previsions, així que cal preparar-se per al pitjor.

Caigudes amb efecte dòmino

Els bancs també han patit una altra caiguda que convé tenir en compte. Ja s’ha esmentat en altres casos que és important prestar atenció als valors de l’IBEX 35 perquè els bancs no ho estan fent especialment bé. Hi ha diverses pujades, però els valors ja van passar per sobre del preu just i els pronòstics no són gaire positius, atès que es creu que arribarà el moment de la caiguda.

politics

Alguns efectes ja s’estan podent veure. CaixaBank ha tingut una caiguda del 2,31% i la mateixa xifra ha patit Popular. La major caiguda, seguint una tendència que ja hem vist en setmanes recents, l’ha patit Bankia, caient 3,52% punts. Aquesta caiguda dels bancs ha dinamitat les borses i les ha posat en un moment tens al qual no han ajudat les declaracions dels polítics.

Per la seva banda, la política francesa Marine Le Pen s’ha posat molt dura amb les seves declaracions i remarca cada vegada que té l’oportunitat la intenció d’aconseguir que França abandoni la seva presència en l’euro. No és un destí positiu a la vista dels últims esdeveniments.

Tots recordem el que va passar en el mercat financer en el moment en el qual Regne Unit va prendre la decisió d’anar-se’n pel seu costat i dur a terme el Brexit. Així que si França pren una decisió similar el més probable és que el mercat es regiri de forma extrema.

A això cal sumar que en un altre ordre de coses tenim a Donald Trump, que continua amb les seves declaracions radicals que no deixen canya dreta cada vegada que té l’oportunitat de comunicar la seva forma de veure l’economia. El conjunt d’aquests dos polítics ha portat al fet que el mercat estigui encara més convulsionat.

Va haver-hi algú, Mario Draghi, que va intentar calmar les aigües i posar fre al mal que ha fet Trump amb les seves últimes paraules. Però no va aconseguir un efecte prou poderós i tot ha acabat passant factura a les Borses. Si ens fixem en el nostre mercat l’efecte ha estat dràsticament contundent, atès que només uns pocs valors han aconseguit mantenir-se després dels atacs.

Així està el mercat

Els valors que aguanten el golpetazo a Espanya són pocs, però aporten una mica d’esperança. La Xarxa Elèctrica té un 0,15%, Viscofan, es queda amb una alça del 0,05% i Tècniques Reunides creix un 1,29%. En aquest grup d’empreses que han aconseguit enfortir-també està Grifols amb un creixement del 0,67%.

el mercats financers

No és que siguin grans millores, però com diem, sempre és positiu veure que hi ha algunes entitats que segueixen millorant per molt que el mercat s’estigui enfonsant en el procés.

Hi ha altres dades interessants que ens aporta el mercat en aquests moments. Ens fixem per exemple en el petroli, que segueix a la baixa, però mantenint cert nivell d’estabilitat. Això vol dir que entre el dolent, la situació no està sortint tan malament com puguem imaginar.

El petroli es veu enfortit a causa de que els dòlars estan també millorant i com més millora el dòlar més valuós resulta aquesta matèria per efecte derivat. El mercat de divises també està de protagonisme per la caiguda que ha patit l’euro.

La reducció que ha protagonitzat contra el dòlar el porta a baixar un 0,5% i la xifra no és gens positiva, sobretot perquè en dates recents també s’han produït altres baixes constants. Aquesta debilitat de l’euro respecte al dòlar li seguirà passant factura i possiblement no serà l’última vegada que parlem d’això a la vista dels últims esdeveniments registrats.

Categories: General Tags:
  1. No hi ha cap comentari, encara.
  1. No hi han trackbacks.