Home > General > Tancament mixt a les borses europees

Tancament mixt a les borses europees

28/02/2024

Els mercats europeus tancaven ahir mixtos. El més perjudicat va ser l’Ibex a causa de la presentació de resultats no favorables de companyies com Rovi o Naturgy, i va caure entorn del 0,25%. L’Euro Stoxx tancava en verd, beneficiat pels sectors de tecnologia, energia i utilities.

Ahir els mercats obrien amb la notícia de la forta pujada del bitcoin durant la matinada. La major criptodivisa arribava a superar els 57 mil dòlars, nivells que no es veien des de desembre del 2021.

Pel que fa a dades macroeconòmiques, va destacar la publicació de la inflació del Japó, que decebia i se situava en un 2,2% interanual, i deixa oberta la possibilitat que el Banc Central del Japó apugi els tipus d’interès en la pròxima reunió del mes de març; cal destacar que els tipus estan en negatiu des del 2016, concretament en un -0,1%. Als Estats Units es va publicar la confiança del consumidor americà, que va sorprendre i va disminuir per primer cop en quatre mesos; l’indicador de la Conference Board va baixar fins a 106,7 punts des de la xifra revisada a la baixa de 110,9 del mes anterior. Els indicadors de condicions actuals i les expectatives també van caure.

Pel que fa a bancs centrals, ahir li va tocar el torn a la Reserva Federal; el president de Kansas va indicar que segons el context actual no hi ha motius per esperar les reduccions dels tipus d’interès, ni veu pressa per reduir el balanç de la Reserva Federal. Aquest to més dur allunya les desitjades rebaixes de tipus, cosa que va provocar que les probabilitats de baixades previstes per al mes de juny, que fins fa poc eren pròximes al 100%, es redueixin fins al 75%, i la probabilitat de retallades a l’abril han baixat amb força, fins al 24%.

Categories: General Tags: