Home > General > El mercat celebra els resultats Nvidia

El mercat celebra els resultats Nvidia

23/02/2024

Ahir els mercats europeus obrien en positiu. A l’inici de Wall Street s’animaven encara més després de la bona acollida dels resultats de la companyia tecnològica americana Nvidia, que cotitzaven ahir, atès que es van conèixer dimecres amb la borsa americana ja tancada. Els resultats de la companyia van superar les expectatives dels analistes: tancant amb uns ingressos de 22.100 milions de dòlars, batent als 20.410 milions de dòlars estimats pel mercat. Fa quatre anys ingressava només 3.000 milions. Els seus ingressos suposen un augment espectacular de 16.000 milions de dòlars respecte a l’any passat, un 256%. Els beneficis també van estar espectaculars 14.750 milions de dòlars, una pujada interanual de 12.500 milions de dòlars i que supera folgadament les previsions. El Nasdaq va liderar Wall Street. L’Eurostoxx va tancar pujant pròxim al 2%, amb el bon comportament dels sectors de tecnologia, consum i menys industrials; per contra, el sector utilities va restar rendibilitat. 

Les dades macroeconòmiques tornaven a mostrar la fortalesa de l’economia americana. Concretament, es van publicar dades del mercat laboral. Les sol·licituds inicials d’atur van caure la darrera setmana als nivells més baixos del mes de febrer, es van situar als 201.000 individus. Des d’Europa es publicaven els PMI de serveis de l’eurozona que van repuntar, amb nivells de 50 punts, que no es veien des de fa set mesos. Tot i que les dades manufactureres encara es mostren fràgils, marcades pel mal comportament d’Alemanya, que els analistes esperaven que millorés. Per contra, la dada de França va ser molt més positiva.

Categories: General Tags: