Home > General > Els mercats, a l’espera dels resultats de Nvidia

Els mercats, a l’espera dels resultats de Nvidia

22/02/2024

Ahir el mercat europeu va cotitzar sense les grans referències del dia: la publicació de les actes de la Reserva Federal del gener, en què l’organisme va mantenir els tipus inalterats i va rebaixar les expectatives d’una baixada de tipus immediata. Els analistes esperaven les actes per veure si hi havia indicis de quins serien els següents passos de la Fed. L’altra dada a la qual el mercat estava molt atent eren els resultats de la companyia tecnològica americana Nvidia –l’empresa va marcar la tendència del Nasdaq l’any anterior i durant aquest, gràcies al lligam amb la intel·ligència artificial–, que es van publicar amb Wall Street tancat. Amb aquest context, les borses europees obrien en positiu però sense una tendència clara, tot i les bones notícies que es rebien des d’Àsia, amb fortes pujades del mercat xinès gràcies a les noves mesures de les autoritats monetàries. Les borses europees tancaven amb to positiu, sobretot la italiana i l’espanyola.

En to empresarial ahir un dels majors bancs d’Europa, HSBC, va caure més d’un 8% perquè no va complir les expectatives dels analistes, tot i que va incrementar el benefici brut un 78% el 2023. El va penalitzar sobretot que el darrer trimestre els seus beneficis van caure un 80% interanual per ajustos de valoració de la participació del 19% que té del Banc de Comunicació de la Xina. L’entitat ho va intentar compensar amb un anunci de recompra addicional de fins a 2.000 milions de dòlars i un dividend de 21 centaus per acció. També la major minera de ferro del món, el Grup Rio Tinto, anunciava que el seu benefici queia un 12% el 2023 per la baixada dels preus de les matèries primeres i l’augment dels costos.

Categories: General Tags: