Home > General > El BCE estarà atent per decidir sobre els tipus

El BCE estarà atent per decidir sobre els tipus

25/11/2023

Ahir les borses Europees tornaven a tenir referències de Wall Street, encara que era una jornada semifestiva, després que dijous se celebrés la nit d’acció de gràcies. Ahir, novament, l’IBEX va sorprendre els mercats obrint positivament i arribant als màxims del 2020. A Europa, van començar la jornada amb dades macroeconòmiques d’Alemanya. Coneixent la dada que confirma la contracció de l’economia germànica, el PIB va caure un 0,1% entre juliol i setembre, en comparació amb el segon trimestre. Des de l’inici de la guerra amb Ucraïna, l’economia alemanya només va créixer en dos dels últims sis trimestres. Des d’Alemanya també es va conèixer la dada de confiança empresarial, que va millorar al mes de novembre, enllaçant dos mesos consecutius de millora. Així, es va situar en 86,9% a l’octubre i es va establir en un nivell baix, tal com va indicar l’institut IFO en el seu compte d’X. La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, va comparèixer davant un esdeveniment al Bundesbank, on va indicar amb claredat que de moment les pujades de tipus han finalitzat, i va indicar que el BCE ja ha fet molt, i ara cal esperar l’efecte en salaris, guanys, desenvolupament fiscal i l’evolució geopolítica per decidir quant temps mantindrà els tipus en nivells restrictius. La setmana vinent estarem atents a la dada d’IPC de l’eurozona, que coneixerem el dijous. La darrera dada es va situar per sota del 3%, i hi ha indicis que la xifra podria pujar per sobre del 3% novament; seria una dada clau per la decisió de tipus del BCE. Des dels Estats Units destacarà la publicació del PIB del tercer trimestre, i les xifres de preus de despeses de consum personal a finals de setmana, una dada que la Reserva Federal mira molt de prop i és un indicador que agrada molt a l’organisme.

Categories: General Tags: