Home > General > Dubtes a Europa abans de les actes de la Fed

Dubtes a Europa abans de les actes de la Fed

22/11/2023

Ahir els mercats europeus van cotitzar lleugerament a la baixa, en espera de les actes de la Reserva Federal, que es coneixien amb Europa tancada. L’altra dada clau del dia també es va conèixer amb les borses tancades, els resultats de la companyia americana de semiconductors Nvidia. S’haurà d’esperar fins avui per saber com són acollits els resultats de la companyia que ha marcat la tendència del sector tecnològic aquest any, sent la clara guanyadora a Wall Street, tenint en compte que abans d’aquests resultats la companyia cotitzava a màxims històrics, amb una revaloració el 2023 de més del 200%. Ahir també va destacar la companyia d’aerolínies IAG (hòlding que controla Iberia i British Airways), que va anunciar en la reunió amb inversors que tornaria a repartir dividends, tot i que sense concretar en quina data, quan “el balanç arribi a una posició robusta”, fet que no va acabar d’agradar els analistes i la companyia finalment va caure amb força. Des d’Itàlia ahir es va conèixer que el govern es desfeia del 25% de Banca Monte dei Paschi di Siena per un import de 920 milions d’euros, mantenint després de l’operació un 39,23% de l’entitat. El preu de col·locació va ser de 2,92 euros per cada acció, que és un 50% superior al preu de subscripció de l’ampliació de capital social completat el novembre del 2022. El preu del petroli es manté per sobre dels 82 dòlars el barril, després dels anuncis de retallades de producció. Ahir va ser Rússia qui informava que ha reduït les seves exportacions per la via marítima als nivells més baixos des de l’agost.

Categories: General Tags: