Home > General > El Banc Mundial eleva les previsions del 2023

El Banc Mundial eleva les previsions del 2023

07/06/2023

Els mercats segueixen sense grans referències. Totes les mirades estan posades en les reu­nions dels bancs centrals de la setmana vinent. Avançant-nos als grans bancs, ahir es va conèixer de sorpresa la nova pujada de tipus del Banc Central d’Austràlia.
Les dades que es van coneixent de la Xina estan provocant decepció en l’esperada recuperació del país asiàtic. Les dades del PMI van decebre registrant per cinquè mes consecutiu baixades dels serveis i l’activitat manufacturera, reduint les expectatives d’una recuperació ràpida de l’economia xinesa amb la reobertura iniciada a principi d’any. La incertesa sobre l’expansió, juntament amb la caiguda de la inflació, està requerint una política monetària més flexible i una postura fiscal més laxa per poder fer front a la situació actual. Des d’Europa es van conèixer les vendes minoristes de l’eurozona, que es van mantenir sense canvis, situant-se en un 0% en comparació amb el mes anterior. Els analistes esperaven un repunt i les dades reflecteixen pèrdua de tracció de l’economia europea. Les dades d’Alemanya segueixen en to negatiu i ahir es van conèixer les comandes de fàbriques i van tornar a caure un 0,4% a l’abril respecte al mes anterior. És el segon mes consecutiu caient, després de l’enfonsament del 10,9% del mes de març, així com la producció industrial espanyola, que va viure la major caiguda dels darrers dos anys, tornant a dades negatives.
El Banc Mundial va elevar les previsions de creixement mundial per al 2023. S’espera que el PIB mundial augmenti un 2,1%. Per contra, va retallar les previsions de creixement del 2024, situant-lo en un 2,4% des del 2,7% anterior.
En renda fixa ahir va tornar a sorprendre el rendiment de les lletres del Tresor espanyol. Tant en la referència a sis com a dotze mesos els rendiments van superar les expectatives. Així, les lletres a sis mesos es van situar amb una rendibilitat marginal del 3,392%, i la referència a un any, al 3,468%.

Categories: General Tags: