Home > General > Iniciant la setmana prèvia a les reunions dels bancs centrals

Iniciant la setmana prèvia a les reunions dels bancs centrals

06/06/2023

Ahir les borses van obrir sense un signe clar. Tant Europa com Wall Street han iniciat la setmana prenent aire, després del positivisme que va regnar les darreres sessions a les borses. Iniciem així una setmana de transició i tota la atenció se centra en les properes reunions dels bancs centrals. El Banc Central Europeu espera una pujada de 25 punts bàsics. Pel que fa a la Reserva Federal, l’actuació de l’organització no és clara, ja que hi ha divergència d’opinions entre membres de la Fed.
Ahir va ser una jornada carregada de referències de PMI. Així, es va conèixer la revisió a la baixa de la xifra de l’eurozona i dades mixtes a Alemanya –les exportacions van incrementar-se un 1,2% trencant la caiguda viscuda el mes de març del 6%, per contra les importacions van decebre. També es va conèixer la dada d’inflació majorista (IPP) de la zona euro. La taxa es va situar en els nivells més baixos des del gener del 2021, sorprenent positivament. La taxa torna a moderar-se per setè mes consecutiu, baixant a l’1% interanual. Tot i la bona dada, la confiança dels inversors de l’activitat econòmica de l’eurozona torna a empitjorar. L’índex Sentix es va situar en -17, en contra a la dada del mes anterior de -13. És la pitjor dada des del gener i inclús pitjor del que esperaven els analistes.
Pel que fa a les commodities, ahir el mercat mantenia el bon to de les darreres jornades en el petroli. El cru ahir va estar sostingut sobre la notícia de la retallada voluntària de producció per part de l’Aràbia Saudita. La intenció és aglutinar l’excés d’oferta del mercat que està provocant la caiguda dels preus. La retallada s’aplicarà a partir del juliol.

Categories: General Tags: