Home > General > S’inicien les votacions als Estats Units sobre el deute

S’inicien les votacions als Estats Units sobre el deute

31/05/2023

El mercat americà i el britànic obrien ahir després d’una jornada, dilluns, festiva. Cotitzant la notícia que vàrem tenir dissabte que finalment els republicans i els demòcrates van acabar amb èxit amb un principi d’acord, com a culminació de les negociacions que portaven durant diverses setmanes. Aquest pacte encara ha de ser votat en les Cambres de Representants i el Senat: el president, Biden s’ha mostrat optimista. No es coneixen gaires detalls de l’acord. Ahir el mercat també va cotitzar els dubtes de si finalment es podrà o no aprovar aquest acord, després que hi ha republicans que no es mostren satisfets amb l’acord i podrien ser un obstacle en la seva aprovació. Perquè sigui aprovat al Congrés caldran 218 vots a favor del total de 435 (50,1%). Avui serà clau la primera votació que es realitzi.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques ahir destacaríem la confiança del consumidor dels Estats Units que torna a caure, donat el pessimisme sobre el mercat laboral. L’índex de la Conference Board ha caigut fins al 102,3 des de 103,7, tot i que les dades són millors del que el mercat esperava.
Des d’Europa es va conèixer la inflació d’Espanya, que sorprenia positivament i queia fins a nivells de juliol del 2021, situant-se en el 3,2% interanual, la millora de la dada s’ha vist gràcies a l’abaratiment dels carburants i en menor mesura la moderació dels preus dels aliments i les begudes no alcohòliques. A Alemanya arriben dades de descens dels salaris reals, a causa de la persistent inflació, els salaris nominals van augmentar un 5,5% però amb l’impacte de la inflació es van convertir en un 2,3%.
Des d’Àsia, ahir obrien els mercats europeus amb una reunió sorpresa de les autoritats monetàries japoneses (Banc de Japó, el ministeri de Finances i l’Agència de Serveis Financers) es desconeixia el motiu d’aquesta reunió, la qual cosa va provocar una caiguda important del ien. Finalment es va conèixer que precisament la reunió era motivada per les recents depreciacions de la divisa i l’impacte sobre l’economia. Masato Kanda va indicar a la premsa que les autoritats prendrien mesures en cas que sigui necessari però que encara no ha arribat aquest moment.

Categories: General Tags: