Home > General > Alemanya entra en recessió tècnica

Alemanya entra en recessió tècnica

26/05/2023

Wall Street va aconseguir obrir en positiu. L’economia americana es va veure recolzada per dues dades macroeconòmiques que van conèixer ahir animant els mercats: el PIB del primer trimestre i les dades de peticions d’atur setmanal americanes. Alhora, a principi de la tarda van sortir rumors que les negociacions del sostre de deute avançaven positivament, segons fonts de reporters locals, segons els quals ambdues parts (Republicans i Demòcrates) haurien acordat, en principi, aixecar el sostre del deute fins al 2025, a canvi que els pressupostos es tramitin en 12 paquets legislatius i no com es fa en una macrollei de pressupostos, tot i que encara segueixen sobre la taula varis temes claus a tractar. Les borses europees van tancar el dia sense signe clar, només l’Eurostoxx va aconseguir tancar en verd. Els índexs locals van patir lleugeres pèrdues, destacant l’IBEX, amb caigudes de prop del 0,5%.
Així, el PIB del primer trimestre del 2023 dels Estats Units va sorprendre molt positivament, situant-se en un 1,3%, dues dècimes per sobre de l’estimat. També es va publicar l’atur setmanal, que va caure més del que esperaven els analistes, situant-se en 229.000 individus. Des d’ Europa, les dades no van ser tan positives i es va conèixer el PIB del primer trimestre del 2023 d’Alemanya, que després de les dades més febles publicades durant tota la setmana va anar en sintonia i va decebre, situant l’economia alemanya en recessió tècnica, atès que ha registrat dos trimestres en negatiu consecutius. En concret, la dada va caure fins al -0,3% intertrimestral. Alhora, també es va conèixer la confiança del consumidor germànic, que mostra signes de feblesa.
En to empresarial, ahir al sector tecnològic va repuntar amb força la companyia Nvidia, després de la publicació de resultats el dia abans, gràcies a la intel·ligència artificial, arribant a pujar més d’un 30% durant el dia.

Categories: General Tags: