Home > General > Les pors regnen als mercats borsaris

Les pors regnen als mercats borsaris

25/05/2023

Ahir les borses van cotitzar la por per la falta d’acord als Estats Units sobre el deute. A això es va unir la possible guerra sobre els xips entre els Estats Units i la Xina. Tot plegat sumat a les dades pitjors de l’IFO alemany, la caiguda del comerç exterior a la Xina per part del país germànic i les xifres d’IPC al Regne Unit. Addicional a les dades econòmiques, ha tornat la incertesa sanitària després que s’hagi conegut una nova onada de Covid a la Xina. Aquest context va provocar que les principals borses europees cotitzessin amb números vermells a les principals places. L’Eurostoxx va cotitzar amb caigudes superiors al 2% durant el dia. Els sectors més perjudicats van ser el del luxe, l’immobiliari, sobretot companyies britàniques, i el financer. Els dubtes tornen a sorgir al sector tecnològic, sobretot en els semiconductors, després que la Xina decidís vetar la companyia americana Micron Technology, cosa que s’ha llegit com una clara amenaça en la guerra dels xips entre la Xina i els Estats Units, que recorda els períodes anteriors viscuts en la lluita comercial entre les dues potències. Durant el dia d’ahir es van publicar diferents dades macroeconòmiques que tampoc no van ajudar gaire els mercats. Així, vam conèixer la xifra de l’IFO de confiança empresarial d’Alemanya, que va mostrar un deteriorament més gran del que esperava el mercat, al situar-se en 91,7 punts. Alhora, també vam conèixer la dada de la inflació del Regne Unit, que ha baixat menys del que esperaven els analistes, tot i que s’ha situat per sota del doble dígit, en un 8,7% vs. el 10,1 del mes anterior, després de 7 mesos.
Pel que fa a la renda fixa, les pors sobre no arribar a un acord entre republicans i demòcrates s’estan traslladant als bons curts americans. Així, una lletra del tresor americà amb venciment a 21 dies donaria un rendiment del 6,2%. El rendiment és superior inclús a la subhasta de 4 setmanes que es va realitzar a principis de mes que va situar el tipus en un 5,84%, el rendiment més elevat de qualsevol subhasta en més de dues dècades.

Categories: General Tags: