Home > General > Els PMI manufacturers mostren feblesa

Els PMI manufacturers mostren feblesa

24/05/2023

Les borses segueixen cotitzant amb força incertesa, provocada perquè no s’ha arribat a cap acord per augmentar el sostre del deute, tot i que els implicats s’han pronunciat clarament positius en els avanços. Però ahir les paraules de la presidenta del Tresor, Janet Yellen, indicant que considera “altament probable” que el país pugui arribar a no fer front a les seves obligacions de pagament a principis de juny si el Congrés no actua de manera ràpida, va incrementar el nerviosisme.
Ahir es van conèixer una bateria important de PMI de diferents zones, s’observa diferències entre el sector serveis i manufacturat. Així, a l’eurozona les xifres de maig van baixar fins a 53,3 punts, inferior a les expectatives. La major debilitat ve pel sector industrial i la inflació dels serveis torna a accelerar-se, fet que manté les pressions sobre el Banc Central Europeu per prendre la seva decisió de tipus en la propera reunió de juny. Les dades americanes també han corroborat aquestes divergències, i la dada composta es va situar en 53,4, gràcies sobretot al PMI de serveis, que se situa en màxims dels darrers 13 mesos, amb 55,1, tot i que el component manufacturer va caure, ja que va baixar per sota de 50, situant-se en 48,5. Els PMI de Regne Unit també ha patit aquest mes, l’activitat empresarial va evolucionar pitjor del que s’esperava, situant-se en 53,9, i pesa la caiguda principalment pel mal comportament de la part de manufacturers, que es va situar en 46,9. El sector serveis en aquesta regió també cedia i baixava respecte al mes anterior. Des d’Àsia les notícies són més optimistes. Ahir es va publicar també el PMI del Japó, que va sorprendre, amb xifres que no es veien des de feia temps, ja que va augmentar tant la producció industrial com els serveis.
Ahir l’FMI es va pronunciar sobre l’economia del Regne Unit i va indicar que espera que la zona creixi més de pressa que altres àrees europees, com per exemple Alemanya enguany. L’organisme creu que el país serà capaç d’evitar la recessió després de la millora de les previsions gràcies al fort creixement de les despeses de les llars i les millores amb les relacions amb la Unió Europea.

Categories: General Tags: