Home > General > La clau del dia la inflació majorista (IPP) dels Estats Units

La clau del dia la inflació majorista (IPP) dels Estats Units

12/05/2023

Ahir les borses van obrir amb la xifra d’inflació de la Xina, que tornava a rebaixar  la pujada, creixent un 0,1% interanual a l’abril. Així, la dada marca la taxa més baixa des del febrer del 2021. La dada que va marcar el ritme de les borses ahir va ser la inflació majorista (IPP) dels Estats Units, una de les dades que més observa la Reserva Federal. La dada es va suavitzar més del que esperaven els analistes i es va situar en el 2,3% interanual a l’abril. Aquesta dada se suma a la de dimecres sobre la inflació, i recolza així la idea que la Reserva Federal deixarà d’apujar els tipus en els pròxims mesos. La primera cita per comprovar-ho serà a la reunió del juny. Amb aquest context, les borses europees van tancar amb un signe mixt, amb lleugers moviments als índexs.
Ahir també es va conèixer la dada corresponent al mercat laboral americà, en què es va veure un lleuger repunt de l’atur setmanal. La dada es va situar en 264.000 individus, superant les estimacions, i se situa en el nivell més elevat des de l’octubre passat.
Pel que fa als bancs centrals, ahir li va tocar el torn al Banc d’Anglaterra, que aquest mes realitza la reunió una setmana després del BCE i la Fed. La institució anglesa va anunciar una nova pujada de tipus, situant-los en el 4,5%, a nivells màxims des del 2008.
En aquest context, ahir va ser un dia clar d’estrenyiments dels bons core. Així, el bo americà a 10 anys va cotitzar per sota del 3,40%; des d’Europa també el bund alemany va viure un dia de fortes correccions, arribant a cotitzar per sota del 2,22%.

Categories: General Tags: