Home > General > La clau de la setmana es coneix avui

La clau de la setmana es coneix avui

10/05/2023

Avui tots els focus estaran sobre la dada estrella de la setmana, la taxa d’inflació dels Estats Units corresponent al mes d’abril, que podria influir en la decisió de la política monetària de la Reserva Federal. Les previsions dels analistes esperen que la dada es mantingui en els nivells del mes anterior, prop del 5%, i que la subjacent també repeteixi nivells. Juntament amb les dades que es van saber dilluns sobre el crèdit, la crisi de la banca regional americana ha provocat més limitacions de les esperades en el crèdit. En cas de confirmar-se les previsions sobre la inflació, juntament amb les dades del crèdit ja conegudes, provocarien que els mercats refredarien les expectatives de rebaixes de tipus per part de la Fed en la propera reunió del mes de juny.
Els dubtes procedents de Wall Street juntament amb les dades de la Xina van provocar que les borses europees ahir obrissin amb retallades. Finalment només el DAX va aconseguir tancar sense retallades. Les dades de la Xina van reflectir debilitament de l’activitat manufacturera, que amb el senyal de refredament del consum van provocar correccions. Així, ahir es va conèixer la balança comercial del gegant asiàtic del mes d’abril, situant-se en un 8,5%, que suposa un increment de les exportacions, tot i que per sota del 14,8% del mes anterior. Les pitjors dades van venir de les dades d’importacions, que van caure quasi un 8%.
En aquest context es van veure ampliacions en els bons governamentals, reduint les possibilitats de rebaixes de tipus de la Fed, que va provocar que la rendibilitat del bo americà a 10 anys arribés a superar el 3,50%. El bo alemany a 10 anys, el bund, cotitza a nivells prop del 2,33%, i el bo espanyol, al 3,42%. Espanya manté l’interès dels inversors i ahir es va veure de nou amb la col·locació de lletres a sis i dotze mesos, amb rendibilitats superiors al 3% ambdós (concretament 3,143% el de sis, 3,247% el de 12 mesos).

Categories: General Tags: