Home > General > Inici del mes amb dubtes sobre el sector financer

Inici del mes amb dubtes sobre el sector financer

03/05/2023

Ahir els mercats recuperaven l’activitat després de tres dies aturats, i ho feien amb lleugeres correccions pels dubtes després que dilluns finalment als Estats Units s’hagués d’intervenir l’entitat First Republic Bank i JP Morgan l’adquirís posteriorment. Amb l’obertura de Wall Street de nou amb caigudes pels dubtes de si es pot repetir o no allò succeït amb Sillicon Valley i First Republic Bank amb altres entitats. Aquests neguits van generalitzar les caigudes, contagiant els mercats europeus, que tancaven amb pèrdues superiors a l’1,5%.
Ahir pel que fa a dades macroeconòmiques va destacar la inflació de l’eurozona, corresponent al mes d’abril, que va repuntar una dècima, situant-se en un 7%. La sorpresa va venir per la part subjacent, que va baixar per primer cop en 10 mesos, situant-se en un 5,6%. També es va conèixer el PMI manufacturer europeu, que es va contraure per primer cop des de gener, situant-se en 45,8 punts, sent la pitjor dada des del maig del 2020. Les comandes de fabriques també van registrar caigudes, a mesura que s’intensifiquen les caigudes de la demanda.
Aquesta setmana addicional a les turbulències en el sector financer, el mercat estarà molt atent a la intervenció dels bancs centrals. Avui, tancades ja les borses europees coneixerem la decisió de la Reserva Federal. Les previsions són que la institució apugi el preu del diner en 25 punts bàsics. Els dubtes en aquests moments són si aquesta pujada serà la darrera o no. Demà li tocarà el torn al Banc Central Europeu. Després de les dades d’ahir hi ha molts analistes que pronostiquen que dijous el BCE podria començar a reduir la seva política de pujada de tipus tan agressiva.

Categories: General Tags: