Home > General > El PIB americà decep

El PIB americà decep

28/04/2023

Els mercats europeus van obrir ahir amb retallades i amb l’obertura positiva de Wall Street es van recuperar. El mercat americà es va beneficiar de la bona acollida dels resultats de Meta Platform (matriu de Facebook i Instragram). La companyia va arribar a cotitzar amb pujades superiors al 15%, arribant a nivells que no es veien des del gener. Tot això va recolzar els mercats i va permetre que finalment tots tanquessin en verd, a excepció de l’índex britànic. Durant la jornada d’ahir al mercat espanyol van destacar els resultats de BBVA reflectint un increment del benefici del 39%, gràcies als resultats rècord a Mèxic. També va publicar Sabadell. Sense comptabilitzar el nou impost bancari el benefici hauria pujat un 69%, gràcies al creixement del 28% del marge d’interessos. Per contra, Repsol va acabar caient més d’un 4%.
Les dades del mercat laboral dels Estats Units d’atur setmanal es van suavitzar a nivells del març, situant-se en 230.000, després de dues setmanes d’alces. La xifra esta per sota de les previsions dels analistes. Ahir també vàrem conèixer la dada del PIB dels Estats Units, que van avançar durant el primer trimestre la meitat del que esperava el mercat, situant-se en un 1,1% anualitzat, mentre que la dada estimada era d’un 2%. La dada es va desaccelerar degut a la poca inversió empresarial i la reducció dels inventaris, junt amb l’increment de les despeses dels consumidors. També es van conèixer les dades del mercat laboral espanyol, presentant el major augment d’atur en el període de gener a març des de l’inici de la pandèmia.
Avui el mercat estarà atent a les dades del PIB i de l’IPC d’Alemanya. També es coneixeran les dades de despeses de consum personal subjacent dels Estats Units. De resultats empresarials destacaran Colgate-Palmolive, Exxon Mobil als Estats Units, i a Espanya publicarà Mapfre o Unicaja Banc.

Categories: General Tags: