Home > General > Les borses prenen embranzida

Les borses prenen embranzida

30/03/2023

Els mercats ahir van pujar amb força. El mercat europeu obria amb pujades folgades, després dels tancaments positius de les borses asiàtiques i després de la forta pujada de la companyia Alibaba, que es va disparar un 14%. El gegant tecnològic xinès va anunciar que dividiria en sis la companyia, una notícia que va ser molt ben rebuda a la borsa americana. L’obertura ahir de Wall Street amb pujades superiors a l’1% va recolzar encara més el mercat europeu, i les compres es van imposar als principals mercats. El sector bancari va ser un dels més beneficiats la jornada d’ahir junt amb el sector cíclic i el sector tecnològic.
També vàrem tenir notícies sobre l’evolució de Credit Suisse, ja que ahir es va conèixer que UBS ha nomenat  Sergio Ermotti com a pròxim conseller delegat i president, segons ha informat el banc en un comunicat. Ermotti, actual president de Swiss Re, torna al banc del qual va ser conseller delegat entre el 2011 i el 2020, després de l’adquisició de Credit Suisse.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir va destacar la dada de confiança del consumidor d’Alemanya, que sorprenia millorant lleugerament fins -29,5. S’ha reduït per sisè mes consecutiu sent la millor dada des del juliol. L’indicador mostra el pessimisme dels consumidors alemanys, perquè encara es troba en territori negatiu.
Avui el mercat estarà molt atent a les xifres d’inflació d’Alemanya, sent la dada precedent d’una de les dades claus de la setmana la inflació de l’Eurozona, que coneixerem demà. El BCE estarà molt atent a la xifra i com ja ha avançat serà una dada decisiva per veure quins moviments es realitzaran en les properes reunions. Avui també coneixerem la dada del PIB del 4T22 dels Estats Units i les xifres de peticions de subsidis d’atur setmanal.

Categories: General Tags: