Home > General > Els mercats, sense una tendència clara

Els mercats, sense una tendència clara

29/03/2023

Ahir els mercats van seguir sense una tendència clara degut a la forta incertesa que suposa la crisi bancària i la falta de referències econòmiques, el plat fort arribarà divendres amb la xifra preliminar de la inflació de l’eurozona.
Ahir es va conèixer que els grans bancs francesos Société Generale, BNP i altres quatre han estat objecte de registres judicials dintre d’una investigació per frau fiscal agreujat, afegint tensió al sector financer.
Els consumidors americans segueixen veient recessió en els propers dotze mesos, segons s’extreu de les dades de la confiança del consumidor de l’índex general de la Conference Board, que se situava al març en 104,2 punts, i el subíndex que reflecteix les expectatives retrocedeix quasi dos punts fins a 151,1, recollint el major pessimisme degut a les tensions bancàries.
En matèries primeres, el Brent va continuar rebotant superant els 78 dòlars per barril, gràcies, d’una banda, a la notícia que Turquia ha suspès les exportacions des del Kurdistan. I, de l’altra, s’ha vist recolzat per un estudi de la principal petroliera a la Xina, que suggereix que les importacions del país augmentaran més d’un 6%, fet que reflecteix el final de les restriccions de la política de covid zero i la possibilitat d’augments sòlids de les importacions aquest any.
Avui s’espera als Estats Units la publicació de dades del sector immobiliari, dades de vendes pendents. Això després que s’ha conegut que el preu de l’habitatge unifamiliar tornava a moderar-se, que juntament amb la moderació recent dels tipus d’interès hipotecari podria atreure de nou els compradors. El mercat immobiliari s’ha vist afectat per les agressives pujades de tipus de la Reserva Federal per controlar l’elevada inflació, que ha provocat que la inversió residencial s’ha contret durant set trimestres consecutius, la ratxa més llarga des del col·lapse de la bombolla immobiliària del 2007-2009.

Categories: General Tags: