Home > General > La inflació, la protagonista de la setmana

La inflació, la protagonista de la setmana

28/03/2023

Les places europees van iniciar el dia amb positivisme, tot i que amb cautela, molt pendents de l’evolució del sector financer i sense oblidar que aquesta setmana es publicaran dades d’inflació. Després que divendres passat les accions de Deutsche Bank i UBS van caure amb intensitat, juntament amb el DAX i la borsa de Suïssa, avivant les pors d’un efecte contagi financer després dels greus problemes de Credit Suisse. Aquestes turbulències semblaven haver-se resolt amb l’adquisició de l’entitat per part d’UBS i les línies de liquiditat esteses pel Banc Nacional de Suïssa. No obstant això, els temors de crisi financera van tornar a reaparèixer i van provocar caigudes abruptes.
Les autoritats financeres per recolzar els mercats van sortir enviant un missatge tranquil·litzador. Així, Christine Lagarde, presidenta del BCE, va assegurar que estan “plenament equipats” per injectar liquiditat i alleugerir les necessitats de la banca.
Aquesta serà una setmana fluixa de dades macroeconòmiques. Ahir va destacar la dada de l’institut de finances econòmiques IFO, situant-se en nivells semblants als del mes anterior, en 93,3, la millor dada des del febrer del 2022. Aquesta setmana destacaran dades d’inflació, es publicarà la dada d’Espanya, Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit, i divendres, la xifra preliminar de l’IPC de l’eurozona del març. Segurament la xifra d’inflació segueixi situant-se en nivells elevats, lluny de l’objectiu del Banc Central Europeu del 2%.
Avui destacarà la compareixença de la presidenta del BCE, Christine Lagarde, a primera hora de la tarda. S’espera que el seu missatge segueixi en línia per recolzar els mercats i traslladar un missatge de tranquil·litat. Als Estats Units s’espera la publicació de la dada de confiança del consumidor de la Conference Board del març.

Categories: General Tags: