Home > General > Els mercats, pendents de la Reserva Federal

Els mercats, pendents de la Reserva Federal

23/03/2023

Els mercats europeus es van mantenir prudents ahir, tancant mixtos en espera de l’actuació de la Reserva Federal. La secretària del Tresor americà, J. Yellen, va deixar la porta oberta a augmentar les mesures si el contagi amenaça els dipòsits dels bancs més petits, tot i destacar que el sistema bancari s’està estabilitzant. Semblava que s’estava estudiant la possibilitat d’expandir la garantia federal de dipòsits a tots els dipositants de manera temporal amb l’oposició de part del Partit Republicà.
Avui destacarà la reunió del Banc Central de Suïssa i la decisió de tipus del Banc d’Anglaterra, després que ahir es va conèixer la dada d’inflació del febrer, que va ser superior a l’esperada, situant-se en el 10,4%. La dada subjacent (que exclou els elements més volàtils, l’energia i els aliments frescos) va pujar també fins al 6,2%, quatre dècimes respecte a la dada anterior.
També tindrem dades del mercat immobiliari americà, després de les dades de segona mà del febrer que es van conèixer durant aquesta setmana, destacant la pujada tot i que els preus van baixar per primer cop en gairebé onze anys. També seran rellevants les peticions de subsidi d’atur setmanals als Estats Units, que la setmana anterior seguien per sota dels 200.000 individus.
Ahir es va conèixer que l’OPEP no prendrà cap acció, no vol implementar noves retallades de moment, tot i les caigudes tan fortes que ha estat patint el preu del cru les darreres setmanes. El barril del Brent ha arribat a cotitzar per sota dels 75 dòlars el barril, quan fa menys de tres mesos que cotitzava per sobre dels 90 dòlars.

Categories: General Tags: