Home > General > El president de la Fed fa trontollar els mercats

El president de la Fed fa trontollar els mercats

08/03/2023

Ahir va comparèixer el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, davant del Congrés dels Estats Units. El missatge que va donar va ser interpretat com a molt agressiu, provocant un canvi de tendència al mercat clarament a la baixa. De les paraules del president de la Fed va destacar que per controlar la inflació podria portar a accelerar el ritme de pujades de tipus i és probable que el tipus final sigui més elevat de l’esperat, i que amb alta probabilitat caldrà mantenir una postura restrictiva durant bastant de temps per poder restaurar l’estabilitat de preus. En la seva reunió de març, el consell del Banc de la Reserva d’Austràlia (RBA) va apujar el tipus d’interès oficial per desena vegada consecutiva. El Banc de la Reserva d’Austràlia ha pujat 25 punts bàsics i ja ha augmentat un 3,5% des del maig de l’any passat, fins al 3,6%. La inflació continua sent molt més alta del que el Banc Central d’Austràlia se sent còmode, però sembla confiar que ja ha tocat sostre a mesura que disminueixen les pressions globals sobre els preus.
Pel que fa a la renda fixa, el Tresor espanyol va col·locar lletres a sis i dotze mesos, remunerant amb interessos superiors al 3% en ambdues referències. El de sis mesos es va pagar al 3,164% i la referència de l’any, al 3,335%, arribant al nivell més elevat des del juliol del 2012.
Per avui destacarà la compareixença de la presidenta del Banc Central i de nou tornarà a parlar el president Jerome Powell. Pel que fa a dades macroeconòmiques, avui coneixerem xifres d’ADP de treballs no agrícoles als Estats Units i els inventaris de petroli de l’Agència Internacional de l’Energia.

Categories: General Tags: