Home > General > Atents al president de la Reserva Federal

Atents al president de la Reserva Federal

08/02/2023

Els principals mercats van viure ahir un dia de consolidació, sense un rumb clar durant la jornada a les borses. El mercat va estar molt atent a la compareixença del president de la Reserva Federal, Jerome Powel, al vespre. El president de la Fed va parlar després de la xifra del mercat laboral de divendres, que aportava noves pors al mercat que finalment les pujades de tipus d’interès podrien arribar a ser més elevades del que s’esperava prèviament.
Seguint amb els bancs centrals, ahir vàrem conèixer que el Banc Central d’Austràlia va elevar la seva taxa d’interès 25 punts bàsics, fins al 3,35%, com s’esperava, i va assenyalar un major enduriment “en els pròxims mesos”, ja que busca controlar la inflació. El dòlar australià va pujar fins a un 1% després de la decisió i els bons van retrocedir.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques, aquesta setmana hi haurà poques referències, entre les quals ahir vàrem conèixer la producció industrial d’Alemanya, tot confirmant l’aturada de l’economia al desembre, caient un 3,1% intermensual en contra del +0,4% al novembre. La producció dels sectors intensius en energia s’ha desplomat un 6,1% intermensual, baixant quasi un 20% comparat amb l’any anterior. Als Estats Units es va publicar el dèficit comercial arribant a nivells rècord, gràcies a l’augment de les importacions. El dèficit anual de béns i serveis va incrementar-se un 12,2%.
Pel que fa a l’evolució de les divises, l’euro segueix caient per quart dia consecutiu, arribant a trencar el canvi d’1,07 euros contra el dòlar, sent la pitjor ratxa des de fa tres mesos per a la divisa comunitària. El principal impulsor del rebot del dòlar seria el diferencial de tipus.

Categories: General Tags: