Home > General > Les dades del mercat laboral nord-americà es fan notar

Les dades del mercat laboral nord-americà es fan notar

07/02/2023

Comença una nova setmana amb un calendari econòmic més relaxat que el de la setmana anterior amb les primeres reunions dels bancs centrals que centren la nostra atenció: la Reserva Federal i el Banc Central Europeu. El que continua és la temporada de presentació de resultats empresarials amb els sectors en el punt de mira dels mitjans de comunicació i els valors referits al consum.
Divendres passat vam conèixer les últimes dades del mercat laboral dels Estats Units amb les xifres de les sol·licituds inicials de subsidis d’atur de dijous. Van ser unes dades que van presentar una situació molt millor que l’esperada, i aquest fet provoca que els inversors es replantegin la manera com creuen que la Reserva Federal farà front a la seva política monetària agressiva per tal de frenar la inflació. Pel que fa a la reu­nió de la setmana passada, el president, Jerome Powell, va reconèixer que han aconseguit avançar en el control de la inflació. Aquesta era una bona notícia per al mercat, ja que es podia entreveure un missatge de tranquil·litat. No obstant, amb aquestes dades del mercat laboral els inversors s’inquieten en veure que el Banc Central té més cintura per continuar aplicant aquesta política monetària agressiva.
En clau geopolítica, augmenta la tensió entre els Estats Units i la Xina després que el país nord-americà hagi fet caure un globus espia xinès. Per la seva banda, el país del sol naixent s’oposa que el globus hagi estat idea seva.
Pel que fa a aquesta setmana, els inversors estaran atents als índexs de confiança de l’inversor a la zona euro i a la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan als EUA. També estarem atents a les dades de la producció industrial d’Alemanya, Itàlia, Espanya i el Regne Unit.

Categories: General Tags: