Home > General > Sorpresa negativa a les tecnològiques americanes

Sorpresa negativa a les tecnològiques americanes

04/02/2023

El mercat europa va obrir ahir marcat per les previsions de correccions als mercats americans, en especial l’índex de tecnologia, després de la publicació amb el mercat americà tancat de les grans tecnològiques, Apple, Amazon i Alphabet, les quals van decebre amb força, i les previsions de premarket negatives de les mateixes, després que Wall Street tanqués dijous amb pujades de més del 3% al Nasdaq.
Pel que fa a dades les macroeconòmiques vàrem conèixer l’índex de preus al productor (IPP) a la zona euro del 2022, situant-se en el nivell més baix des del novembre del 2021, tot i que es manté en nivells molt elevats 24,6% des del 27% del novembre.
Pel que fa a la renda fixa, els mercats no es van creure el to més dur dels missatge del Banc Central Europeu i la Fed, en què indicaven les preocupacions que tenen encara sobre la inflació i que prendran mesures. El mercat ha interpretat el missatge de final de pujades dels tipus i ha desatès els riscos, així, el mercat ja augura una baixada de tipus al juny als Estats Units i a l’octubre a Europa.
Pel que fa als resultats a Europa, aquesta setmana han destacat els resultats de la banca BBVA, Banco Santander i Caixabank ahir. BBVA va gua­nyar 6.420 milions i va acordar el seu pagament de dividend més elevat des de fa 14 anys; Banco Santander va presentar un benefici rècord de 9.605 milions d’euros, un +18%, gràcies a la millora de la divisió d’inversió i a la millora d’ingressos i marges, i finalment ahir li va tocar el torn a Caixabank, amb un benefici de 3.145 milions d’euros, que suposa un increment del 29,7% sense tenir en compte les plusvàlues extraordinàries de la fusió amb Bankia.

Categories: General Tags: