Home > General > La Reserva Federal, protagonista

La Reserva Federal, protagonista

02/02/2023

Ahir va ser el dia de la reunió de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units. El mercat europeu ha cotitzat l’alta probabilitat d’una pujada de 25 punts bàsics, després de les dades dimarts de l’índex de cost laboral i els preus de l’habitatge, que van mostrar refredament sostenint la hipòtesi d’una pujada de només 25 punts bàsics, arribant al rang de 4,5%-4,75%. La pujada de 25 punts bàsics representa per segon mes consecutiu una reducció en el seu ritme de pujades de tipus d’interès.
Avui és el torn del Banc Central Europeu pels volts de les 14 hores i del Banc d’Anglaterra a les 15 hores. El mercat està descomptant que el BCE incrementi 50 punts bàsics, igual que al desembre, tot i les baixades que s’estan veient darrerament a l’IPC de la zona euro. Ahir es va publicar la inflació de la zona euro, que va sorprendre caient fins al 8,5%, la taxa més baixa des del maig del 2022. Els analistes esperaven que baixés fins al 9%, des del 9,2% del mes de desembre.
Ahir vàrem conèixer dades del mercat laboral americà. Després dels darrers mesos s’han presentat unes xifres molt elevades. La dada d’aquest mes mostra que s’han creat 106.000 empleats privats no agrícoles, contra els 253.000 del desembre. També l’ADP va informar de la inflació salarial del 7,3% interanual (igual que el mes anterior).
Des d’Europa va destacar la xifra de l’IPC, tal com ja hem indicat. I les dades del PMI manufacturer de l’eurozona, mostrant de nou contracció, sumant set mesos de terreny contractiu, tot i que la dada va ser de 48,8, la millor des de l’agost.

Categories: General Tags: