Home > General > Les xifres del PMI dirigeixen les borses

Les xifres del PMI dirigeixen les borses

25/01/2023

Ahir les borses europees van obrir amb ànim alcista, tot i que van canviar al llarg del matí passant a cotitzar quasi planes al final del dia. El motiu del gir va ser la publicació de la dada positiva de l’activitat privada de l’eurozona, que fa reduir la probabilitat que el Banc Central Europeu redueixi el ritme de pujades de tipus en les properes reunions.
Des de la banda macroeconòmica va destacar la publicació de l’índex compost de gestors de compres (PMI), fent rellevància a la bona dada del PMI de l’eurozona, que s’ha situat en 50,2, per sobre del llindar de 50 que separa contracció de expansió, sent la millor dada dels darrers set mesos. El PMI dels Estats Units ha millorat una mica, tot i que encara es manté per sota de 50; per contra, la dada del PMI del Regne Unit ha caigut al major ritme des dels darrers dos anys, situant-se en 47,8 punts contra els 49 del mes anterior. També es va conèixer la confiança del consumidor d’Alemanya, pujant per quart mes consecutiu, encara que lleugerament per sota de les estimacions.
Pel que fa a comentaris de membres de bancs centrals, vàrem conèixer que des del BCE P. Kazimir va apuntar un increment de 50 punts bàsics en les dues pròximes reunions, mentre que I. Visco dona suport a un tensionament més gradual i la presidenta Lagarde va advertir que els tipus continuaran pujant de manera significativa fins a deixar-los en territori prou restrictiu.
Avui els mercats estaran atents a dades macroeconòmiques, com ara l’índex IFO de confiança a Alemanya i la publicació dels inventaris de petroli de l’Agència Internacional de l’Energia. Pel que fa a resultats empresarials destacarà la publicació de Tesla, Boeing o ASML

Categories: General Tags: