Home > General > El PIB de la Xina sorprèn

El PIB de la Xina sorprèn

18/01/2023

Les borses americanes van tornar a cotitzar després del festiu de dilluns. Van obrir sense un signe clar. L’obertura americana va estar precedida por la publicació dels resultats de Goldman Sachs i Morgan Stanley, els dos grans bancs que faltaven per publicar. La reacció va ser mixta, ja que Goldman va decebre reduint el benefici a la meitat.
Es va conèixer el creixement de l’economia xinesa, que es va situar en un 2,9% el 2022, lleugerament per sobre de les previsions, gràcies al repunt de la producció industrial i de les vendes minoristes del desembre com a conseqüència de la reducció de les restriccions associades a la política de covid zero, per darrere del 8,4% registrat el 2021. També es va conèixer que la població de la Xina es va reduir per primer cop des de la dècada del 1960. S’ha vist un descens poblacional de 850.000 persones, on porten varis anys de declivi en el nombre de naixements però s’ha accentuat bruscament des de la pandèmia.
Des de l’eurozona, de les primeres reunions l’eurogrup es va mostrar optimista sobre la resistència de la UE a l’impacte de la crisi energètica i de la guerra d’Ucraïna i veuen avanços encoratjadors que ajudin a mitigar les conseqüències de la crisi i evitar una recessió profunda.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques, ahir van destacar les bones xifres del Zew de sentiment econòmic a Alemanya, que va rebotar fins a 16,9 al gener, el nivell més alt dels darrers onze mesos. Va repuntar gràcies a la forta caiguda dels preus de l’energia del darrer mes, fet que ha millorat molt les perspectives de les fàbriques alemanyes, que consumeixen molta energia.

Categories: General Tags: