Home > General > Inici de la setmana sense referències de Wall Street

Inici de la setmana sense referències de Wall Street

17/01/2023

Ahir el mercat americà va estar tancat pel Dia de Martin Luther King Jr. i els mercats europeus van estar sense referències.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, vàrem conèixer l’índex de sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan, que va pujar fins a 64,6, la seva lectura més alta des de l’abril del 2022. Les expectatives de la inflació mitjana per al proper any van disminuir per tercer mes consecutiu, fins al 4,0%, assolint el seu nivell més baix des de l’abril de 2021. De la mateixa manera, a la zona de l’euro l’enquesta del BCE va mostrar que les expectatives d’inflació dels consumidors per a l’any vinent es van reduir fins al 5,0%, ja que els preus de l’energia van continuar baixant.
El mercat de divises la setmana passada va viure moment de volatilitat. L’euro va avançar, marcant màxims a 1,087, recolzat en les expectatives d’una Fed menys agressiva després de les dades d’inflació als Estats Units, i ahir va cotitzar entorn a 1,082.
En matèries primeres, el futur del Brent va rebotar fins a 85 dòlars per barril davant l’expectativa que la demanda es recuperi abans d’hora.
D’altra banda, la renda fixa va veure reduir les rendibilitats sobiranes. El bo americà a 10 anys va continuar perdent alçada gràcies a les millors perspectives d’inflació, situant-se per sota del 3,50%, i el bo alemany a 10 anys (bund), per sota del 2,20%.
Divendres passat va començar la temporada de resultats als Estats Units, amb sorpreses entre els grans grups bancaris: Citigroup, BlackRock, JP Morgan, Wells Fargo i Bank of America i tot van sortir millor de l’esperat. Aquesta setmana destacaran resultats de companyies com ara Morgan Stanley i Goldman Sachs avui. Dijous el mercat estarà atent als resultats de Netflix, entre altres.

Categories: General Tags: