Home > General > Setmana positiva als mercats

Setmana positiva als mercats

14/01/2023

Després de la notícia més esperada de la setmana, la inflació als Estats Units, els mercats europeus van obrir ahir lleugerament positius assimilant la notícia, sense un sentit gaire clar.
Addicional a la notícia de la setmana, ahir van seguir les declaracions de membres de la Reserva Federal, amb comentaris del president de Saint Louis, Bullard, que va assenyalar que la Fed hauria de situar els tipus per sobre del 5% ràpidament per garantir que les pressions inflacionistes siguin moderades. El president de la Fed de Filadèlfia, Harker, membre amb vot aquest any, va indicar que augments de 25 punts bàsics serien apropiats d’ara endavant. I en la mateixa línia, el president de la Fed de Richmond, Barkin, membre sense vot, va declarar que atès que la inflació s’ha moderat la Fed no necessitaria augmentar els tipus d’interès tan agressivament com ho va fer l’any passat. Per tant, segueixen els comentaris que fan créixer les hipòtesis de quina serà la decisió de tipus en la propera reunió prevista per a l’1 de febrer.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir es va conèixer a primera hora la xifra de PIB del Regne Unit, que va créixer un 0,1% mensual, sorprenent el consens, que esperava una contracció, i suggerint que encara es podria evitar una contracció del PIB en el quart trimestre del 2022.
Es va publicar la producció industrial de l’eurozona, repuntant al novembre l’1%, sorprenent els analistes. També es va conèixer la xifra de confiança del consumidor de la U. de Michigan del mes de gener.
Al mercat asiàtic s’ha conegut que a la Xina, segons premsa, el govern estaria maniobrant per controlar mitjançant una acció d’or les companyies Alibaba i Tencent, la qual cosa va caure malament al sector tecnològic.

Categories: General Tags: