Home > General > Torna el verd a Wall Street i a Europa

Torna el verd a Wall Street i a Europa

30/12/2022

Els mercats de renda variable es van animar finalment després d’una setmana de lleugeres correccions. El mercat europeu es va animar amb l’obertura del mercat americà gràcies al suport de les dades d’atur setmanal als Estats Units, que han estat en línia amb les expectatives dels analistes.
Per primer cop en 14 anys l’euríbor a 12 mesos se situa en 3,0045%, que confirma que el tancament de l’any serà per sobre del 3%, això no succeeix des del 2008.
Sorpresa a Europa, on vam conèixer els preus del gas natural, que tornava a caure al nivell d’abans de la guerra d’Ucraïna, malgrat que continuen sent un 30% superiors als del mateix període de l’any passat i un 10% superiors a la mitjana dels cinc anys anteriors.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, vàrem conèixer als Estats Units les xifres de peticions d’atur setmanal sense sorprendre, segons les previsions dels analistes. La xifra suposa una lleugera pujada de 9.000 sol·licituds respecte a la setmana anterior. A Espanya també es va publicar les xifres de vendes minoristes, que van caure un 0,08% en comparació amb el mateix mes del 2021, després de tres mesos a l’alça. Es va informar de la xifra d’inflació a Rússia. Segons el Kremlin, la xifra arribarà prop del 12%, encara que les expectatives eren molt més elevades, i el PIB disminuirà aquest any prop d’un 2,7% i probablement la contracció es mantindrà en el 2023, segons fonts russes.
Pel que fa a les matèries primeres, el petroli segueix pressionat després que Rússia prohibís les exportacions als països que acceptin el topall de preus d’Occident, mantenint-se les baixades en l’actiu, situant el preu del Brent prop de 83 dòlars per barril.

Categories: General Tags: