Home > General > Rússia continua marcant territori

Rússia continua marcant territori

29/12/2022

Les darreres sessions a les principals places borsàries, a Europa i Amèrica, s’estan vivint amb relativa tranquil·litat, amb poc volum com és habitual en aquestes dates. Per contra, el mercat asiàtic continua recuperant terreny perdut recolzat per la reobertura a la Xina i la fi de la seva política de covid zero a partir del 8 de gener. En aquest sentit, a més d’eliminar les quarantenes, es donarà una major facilitat a l’hora d’atorgar visats tant en viatges de treball, com en estudis o visites a familiars, amb una obertura ordenada al turisme exterior.
Per la seva banda, el mercat de renda fixa està una mica més volàtil, les rendibilitats sobiranes estan a l’alça recollint un repunt en les expectatives d’inflació després de la reobertura de la Xina. El Treasury va aconseguir nivells de prop del 3,86% (màxims des de novembre), amb el 10 anys alemany ampliant fins superar el 2,51%. A la perifèria, la referència italiana va continuar sent la més perjudicada, arribant al 4,65%.
El govern d’Espanya va donar a conèixer el tercer paquet de mesures de l’executiu per valor de 10.000 milions d’euros amb la finalitat d’alleujar la persistent inflació. Així, s’inclouen exempcions fiscals per a sis mesos més sobre l’energia i el gas, ajudes directes per 4,2 milions d’euros a famílies amb baixos ingressos (xec de 200 euros per a rendes baixes), reducció de l’IVA en aliments bàsics, fi al descompte general en gasolines orientant-lo a sectors de transport i agricultura.
Pel que fa a les matèries primeres, ahir vàrem conèixer que Rússia prohibia les exportacions de petroli als països que han fixat el topall de 60 dòlars el barril ( Europa, el G7 i Austràlia). Això no hauria de tenir gaire impacte atès que a Europa fa tres setmanes que va entrar en vigor l’embargament de cru rus, amb l’excepció d’Hongria.

Categories: General Tags: