Home > General > Última sessió abans de les festes nadalenques

Última sessió abans de les festes nadalenques

24/12/2022

Última sessió per als parquets abans de les festes del Nadal. Aquestes dates se solen caracteritzar per la baixada del volum cotitzat i, per tant, qualsevol esdeveniment afectaria amb més rellevància als mercats de valors. Tot i així, els mercats europeus van començar ahir divendres de manera apàtica, amb signe mixt. En la sessió de dijous es podia entreveure una bona tendència que portava els inversors a pensar que s’acabaria la setmana en positiu. Però no ha estat així. En el moment que es va publicar una bona revisió del PIB del tercer trimestre americà, els mercats es van desinflar i Wall Street va tancar amb una exagerada caiguda.
Pel que fa al petroli, destaquem que aquesta matèria primera encadena dues setmanes consecutives de pujades. El barril del West Texas suma pujades superiors al 4,5% degut a la decisió de Rússia de reduir la producció del cru en contraprestació a les mesures de la Unió Europea de limitar el preu de la compra de tot el cru procedent del país liderat per Vladímir Putin.
Per la seva banda, el Consell Supervisor del BCE ha anunciat una revisió de la política macro prudencial, i en concret un canvi en la metodologia de càlcul del coixí de capital que s’aplica sobre els bancs considerats com altres entitats d’importància sistèmica. El terra es manté intacte en el 0,25%, però el sostre ha ascendit de l’1,00% a l’1,5%. Aquest anunci afecta directament la cotització de les entitats financeres.
En clau xinesa, els rebrots de covid-19 estarien parant l’activitat segons es podria apreciar en les dades d’alta freqüència com el trànsit a les ciutats. El ràpid increment d’infeccions per covid a la Xina està provocant una caiguda de l’activitat econòmica. Després de la fi de la política de covid zero són moltes les ciutats que s’han vist afectades per un ràpid increment de les infeccions, fet que ha provocat que hi hagi hospitals saturats i una parada de l’activitat econòmica en quedar-se la població a casa.

Categories: General Tags: