Home > General > La ‘qüestió’ japonesa

La ‘qüestió’ japonesa

22/12/2022

Aquesta setmana era el torn de l’última sessió de la desfilada de reunions dels principals bancs centrals: el Banc del Japó (BoJ). Les conclusions i declaracions dels principals membres de la màxima autoritat monetària del Japó es donaven a conèixer durant la matinada de dilluns i dimarts, i si bé estem acostumats que no afecti de manera rellevant els mercats internacionals, aquesta vegada no va ser així. I més tenint en compte que les accions de Bank of Japan no es va excedir en excés del guió previst: va apujar 25 punts bàsics el màxim del rendiment dels bons sobirans a deu anys, passant del 0,25% al 0,50%.
El mercat de renda fixa internacional es va veure afectat, en especial el dels Estats Units. El rendiment del T-Note a 10 anys va passar ràpidament del 3,58% al 3,66% només conèixer-se la decisió del Banc del Japó.
Tot i això, ahir els rendiments del Treasury a 10 anys realitzaven el moviment al contrari, caient, amb els inversors esperant les dades de la inflació que es publicaran demà. Recordem que les expectatives de la inflació encara es mantenen en nivells molt alts en relació amb el que la Reserva Federal necessita realment per tal de reduir la inflació del 2%.
Al país veí del sud, el Banc d’Espanya anticipa un 2023 complicat per unes pressions inflacionistes encara altes i l’escàs dinamisme de l’activitat global, encara que sense arribar a la recessió. Amb això, rebaixa les previsions de creixement del 2023 a l’1,3% (-0,1% respecte a l’anterior), i el 2024 al 2,7% (-0,2% ) i per al 2025 espera un 2,1%. A Alemanya els preus de producció es van contreure a un major ritme el mes de novembre. A l’eurozona la confiança del consumidor del desembre es va recuperar una mica menys del que estava previst.

Categories: General Tags: