Home > General > Bones noticies procedents de la Xina

Bones noticies procedents de la Xina

06/12/2022

Els principals mercats europeus van tancar en negatiu, tot i les bones notícies procedents de la Xina ahir, on segueixen havent-hi notícies de major flexibilització de la política covid zero. Durant aquests dies vàries ciutats grans, com ara Pequín, Xangai o Shenzhen, han relaxat els requisits de restriccions per reduir el malestar de la ciutadania després de les protestes de la setmana passada. Les borses xineses ho van recollir amb fortes pujades: així doncs, ahir el Hang Send va pujar més d’un 4% i el CSI 300, un +2%. Pel que fa a la divisa xinesa, s’ha apreciat fins a l’encreuament de set CNY/USD.
Les xifres del sector serveis als Estats Units repunten al novembre, sumant 30 mesos en terreny expansiu. El creixement d’aquest mes es deu a l’increment de l’activitat empresarial i l’ocupació. Tal com vam comprovar divendres la xifra d’ocupació segueix molt forta, es van crear 263.000 nous llocs de treball i es repeteix la taxa d’atur en el 3,7%. A Europa va destacar la xifra de vendes minoristes de l’eurozona, que van sorprendre negativament, baixant un 1,8% a l’octubre, la major caiguda des de desembre del 2021, a causa de l’impacte de l’elevada inflació, que continua reduint el poder adquisitiu de les famílies.
Pel que fa a les matèries primeres, destaca el repunt del preu del petroli gràcies que ahir va entrar en vigor l’embargament imposat per la Unió Europea al petroli rus. També l’OPEP+ va tenir reu­nió el cap de setmana i va optar per seguir el 2023 amb retallades de producció i per últim impulsat per les notícies esperançadores sobre la Xina.

Categories: General Tags: