Home > General > Atents a l’evolució del mercat laboral als Estats Units

Atents a l’evolució del mercat laboral als Estats Units

03/12/2022

Ahir es va conèixer l’informe d’ocupació de novembre dels Estats Units, una de les dades més importants de principi de mes. El mercat està molt atent donat que per a la Reserva Federal és una de les xifrés més important per prendre la decisió quant a l’evolució dels tipus d’interès. Aquesta setmana l’enquesta ADP va llançar una menor creació d’ocupació i les vacants d’ocupació (JOLTS) van mostrar una lleugera reducció. També les peticions de subsidi per desocupació van baixar dijous. Les xifres semblen ser optimistes tot i que les grans tecnològiques estan ocupant titulars per les seves retallades d’ocupació, però la situació no sembla que sigui generalitzada en altres sectors.
El mercat segueix molt atent als comentaris dels bancs centrals. Ahir li tocava el torn al Banc Central Europeu, per veure si donava indicis d’una relaxació en la pujada de tipus com va fer el president de la Fed dimecres passat. Després que aquesta setmana conei­xíem millors dades macroeconòmiques a l’eurozona amb la inflació, que se situava en el 10%, per sota del que esperaven els analistes, sent el primer retrocés dels darrers 16 mesos, donant ales a la possibilitat que el BCE també moderés la propera pujada al desembre. En la intervenció de la presidenta Lagarde ahir –no va acabar de donar senyals clars– va indicar que existeixen moltes incerteses a nivell global, entre les quals destaca l’evolució de l’economia mundial i l’IPC, sent aquesta última dada el seu objectiu primordial.
Pel que fa a les divises, en l’eurodòlar s’ha vist una apreciació de l’euro fins a 1,05 i se situa en màxims des del mes de juny passat. L’euro segueix afavorit pel possible alentiment del ritme de pujades de tipus als Estats Units i l’esperança d’una major flexibilització de la política de covid zero a la Xina.

Categories: General Tags: