Home > General > Compareixença del president de la Reserva Federal

Compareixença del president de la Reserva Federal

01/12/2022

Avui haurem d’estar atents a la publicació de preus de consum personal juntament amb les despeses de les llars dels Estats Units, dada clau per a la Reserva Federal (Fed).
Ahir el mercat va estar en ter­reny neutral molt atent a la compareixença del president de la Reserva Federal, que al vespre va donar les perspectives econòmiques i sobre el mercat laboral, després que dilluns diferents governadors van mostrar un to més agressiu. Pel que fa al mercat laboral americà, es va conèixer l’enquesta sobre vacants i rotació del mercat laboral, situant-se per sota de la xifra anterior, en 10.334 MM d’ofertes de llocs de treballs, allunyant-se del pic del febrer. Tot i que la xifra segueix sent molt elevada i confirma el tensionament, és molt observada per la Fed.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir es va conèixer el PIB dels Estats Units, que va superar les expectatives situant-se en el 2,9% anualitzat, tres dècimes més elevat que la primera lectura. Des d’Europa van conèixer la dada de l’IPC de l’eurozona, que va sorprendre positivament el mercat, tal com ho van fer Espanya i Alemanya el dia abans, situant-se en el 10%, el primer retrocés en els darrers 16 mesos. Per contra, Itàlia va decebre mantenint-se en l’11,8%, seguint en el màxim de 38 anys. A Espanya es van conèixer xifres de consum minorista de l’octubre sorprenent positivament, encadenant tres mesos consecutius de la taxa en positiu.
Pel que fa a l’evolució del preu del petroli, segueix amb forta volatilitat i manté les correccions. Per una banda, no hi ha acord entre la Unió Europea per establir un preu màxim del barril del petroli rus en moments que l’embargament del petroli produït a Rússia encara no ha entrat en vigor.

Categories: General Tags: