Home > General > Atents a les accions a la Xina

Atents a les accions a la Xina

30/11/2022

Ahir la calma tornava a les principals places borsàries després que la borsa xinesa tanqués amb fortes pujades –més del 5% el Hang Seng i d’un 2% el Shanghai– gràcies als rumors que el Partit Comunista havia anunciat la intenció de reforçar la vacunació als majors de 80 anys, i això s’ha interpretat com una mesura important per a la reobertura econòmica i, per tant, per relaxar les mesures restrictives que han estat provocant les protestes massives aquests dies.
Durant el dia es van publicar diverses dades macroeconòmiques, entre les quals van destacar l’IPC d’Espanya i d’Alemanya, que sorprenien de nou  baixant al 6,8% i al 10%, respectivament, gràcies a la reducció del preu de l’electricitat i el petroli. Avui caldrà estar atents a la publicació de l’IPC de l’eurozona i el PIB dels Estats Units.
Durant la setmana hi haurà diverses compareixences de membres dels bancs centrals. Per la part de la Reserva Federal, dilluns passat van parlar el governador de Nova York i el de San Luis, i tots dos van mostrar un to més agressiu de la lectura de les actes de la Fed de la setmana anterior. Avui parlarà el president de la Reserva Federal, Jerome Powell. Des de la banda del Banc Central Europeu, dilluns va comparèixer la presidenta, Christine Lagarde, que va deixar les portes obertes a apujar novament 75 punts bàsics i divendres tornarà a parlar.
Pel que fa a l’evolució del preu del petroli, es va recuperar ahir després dels rumors que els membres de l’OPEP+ podrien considerar la possibilitat de noves retallades d’oferta, i juntament amb les notícies de la possible relaxació a la Xina va permetre que recuperés terreny perdut la setmana passada.

Categories: General Tags: