Home > General > Inici de les compres nadalenques als Estats Units

Inici de les compres nadalenques als Estats Units

25/11/2022

Avui serà un dia clau per conèixer com de fort segueix el consum minorista als Estats Units, amb el famós Black Friday. Les xifres les coneixerem durant la setmana vinent i segurament marcaran l’evolució dels mercats.
Ahir les principals places europees van tancar amb lleugers avanços sense referències dels Estats Units per la celebració d’Acció de Gràcies, que reprendran l’activitat avui però en una sessió semifestiva –Wall Street només obrirà mitja sessió–.
De l’acta de la reunió del mes de novembre de la Reserva Federal es va confirmar una major disposició dels membres a desaccelerar el ritme de pujades dels tipus d’interès. Del missatge del Banc Central Europeu es desprèn un to menys hawkish. En cas que la recessió duri en el temps i sigui profunda provocaria una pausa en el ritme de pujades.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, la confiança empresarial a Alemanya sorprèn millorant per primera vegada des del maig, igual que la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan el dia abans.
Des de l’Àsia segueixen havent-hi notícies d’increment de casos de covid a la Xina, triplicant-se, fet que ha generat que s’arribi a nous màxims. Pequín torna a confinar-se i en varis districtes de la capital xinesa s’ha sol·licitat als ciutadans que teletreballin.
Pel que fa a les divises, l’euro va continuar amb l’apreciació situant-se l’encreuament de l’eurodòlar prop d’1,04, després de la publicació de les actes de la Reserva Federal, en què s’indicava que hi havia un sòlida majoria a favor de l’alentiment dels tipus.

Categories: General Tags: