Home > General > Dubtes sobre l’augment de les restriccions a la Xina

Dubtes sobre l’augment de les restriccions a la Xina

23/11/2022

Ahir es van conèixer les previsions de creixement de l’OCDE. L’entitat no preveu en el seu escenari central una recessió global, sinó una desacceleració significativa en l’economia mundial el 2023 i unes xifres d’inflació elevades encara que decreixents.
Ahir vàrem conèixer que a la Xina s’està produint un repunt fort de casos de covid, a nivells molt propers al pic de l’abril. Això ha provocat que les autoritats xineses incrementessin l’ús de mesures de restricció de la mobilitat (48 ciutats estan amb restriccions, representant aproximadament un 20% del PIB).
Pel que fa als bancs centrals, hi ha hagut diverses declaracions dels seus membres, tant de la Reserva Federal com del Banc Central Europeu, que s’han pronunciat sobre les seves expectatives de pujada de tipus en la propera reunió del desembre, i tot portaria a pensar que les properes pujades seran més moderades, apropant-se més als 50 punts bàsic que als 75 d’anteriors ocasions.
Pel que fa al preu del petroli, ha tingut certa volatilitat per l’efecte de les noves restriccions per covid a la Xina, i d’altra banda pels rumors des de l’OPEP que l’Aràbia Saudita estaria discutint un augment de producció de fins a 500.000 barrils diaris, fet que va provocar caigudes a nivells de 87,4 del Brent. Però això ho van desmentir tant l’Aràbia Saudita com Kuwait, fet que ha provocat un repunt del preu de nou.
Pel que fa a la temporada de resultats del tercer trimestre, ahir van publicar noms com, per exemple, les tecnològiques Medtronic o Analog Devices, i empreses espanyoles com ara Colonial o Sacyr. Per últim, el canvi de l’eurodòlar és manté en nivells de prop d’1,03 dòlars per euro dins d’un moviment de consolidació.

Categories: General Tags: