Home > General > Repunt de les borses i optimisme pels trimestrals empresarials

Repunt de les borses i optimisme pels trimestrals empresarials

26/10/2022

Els resultats empresarials trimestrals van impulsar les borses un dia més, augmentant gairebé un 2% a les dues bandes de l’Atlàntic en horari de tancament europeu. Gegants com Coca-Cola i General Motors van superar les expectatives dels analistes, mentre els plats forts de les tecnològiques com Google i Microsoft s’esperaven un cop tancada la sessió americana.
Entrant a concretar el comportament de la renda variable, l’Euro Stoxx-50 es va apuntar un 1,62% gairebé acariciant els 3.600 punts. Els principals impulsors d’aquest increment van ser les companyies de França i els Països Baixos, que van escalar prop del 2%.
D’altra banda, Wall Street mostrava comportaments alcistes però més dispars, destacant l’índex Nasdaq i el Russell-2000, que cotitzaven un 1,96% i un 2,75% amunt, respectivament. Al calendari econòmic van destacar la publicació de l’índex Ifo de confiança empresarial a Alemanya, el qual va sorprendre positivament en situar-se un punt per sobre del que esperava el consens, com també l’índex de confiança del consumidor de The Conference Board dels Estats Units, que va tenir un resultat decebedor. Per últim, en el terreny polític l’entrada de Rishi Sunak com a nou primer ministre del Regne Unit va ser ben rebuda pels mercats financers i va ajudar a calmar les rendibilitats del deute. El principal repte de Sunak serà el de restaurar la confiança perduda en l’anterior mandat.

Categories: General Tags: