Home > General > La setmana comença amb un gran optimisme

La setmana comença amb un gran optimisme

18/10/2022

Inici de la setmana amb els ànims pels núvols. Els mercats pujen amb força, en especial a l’obertura de Wall Street, que iniciava sessió amb el Nasdaq per sobre del 3% i l’S&P-500 per sobre del 2,5%. L’input que donava aquesta empenta als mercats tan esperada pels inversors era el banc nord-americà Bank of America, un dels majors prestamistes dels Estats Units. Aquest, en la presentació de resultats del tercer trimestre de l’any, situava els seus números per sobre de les expectatives gràcies a uns majors ingressos nets per interessos vinculats a la pujada dels tipus d’interès.
En aquest context, aquesta setmana més de seixanta empreses de l’S&P-500 presentaran resultats, entre les quals Netflix, Procter & Gamble Company i Goldman Sachs. Així doncs, amb els comptes presentats per totes aquestes companyies, als inversors els servirà de termòmetre per saber com de prop tenim la recessió, indicada per les dades macroeconòmiques publicades, les quals són conseqüència directa de la política monetària agressiva que estan duent a terme els principals bancs centrals del món, amb l’objectiu de combatre la inflació.
Canviant de context geogràfic, el Regne Unit continua sent motiu de notícia. S’acumulen les setmanes en què veiem com el país britànic és un focus de tensió, i l’última és la que es titula com la gran marxa enrere de la primera ministra del Regne Unit, Liz Truss. Ahir, el nou canceller d’Hisenda, Jeremy Hunt, ha anunciat que l’executiu desfarà gairebé completament l’ambiciós pla de rebaixes fiscals avançat el 23 de setembre passat: d’una retallada d’impostos que es taxava en gairebé 45.000 milions de lliures l’any a pujar gravàmens i retallar la despesa.

Categories: General Tags: