Home > General > La Xina llança un nou estímul per a l’economia

La Xina llança un nou estímul per a l’economia

28/09/2022

La jornada borsària començava en verd i aconseguia iniciar una sessió amb tranquil·litat i esperances d’un petit rebot als mercats. No obstant això, els ànims dels inversors acabaven perdent força i alguns índexs de la plaça europea canviaven de color al vermell. Entre ells, el selectiu espanyol, l’IBEX, que posava en risc els 7.500 punts, una zona de mínims del 2020. Tot i això, la baixada del preu del petroli afectava positivament diversos valors que formen part del selectiu espanyol: la petroliera espanyola Repsol rebotava davant d’aquesta baixada notable del preu dels carburants. D’altra banda, el sector aeri, sent IAG la bandera de referència, es beneficiava d’aquest moviment del cru, ja que es relaxaven els costos als quals estan fent front durant aquests mesos del 2022.
Cal remarcar que l’obertura de la sessió europea d’ahir venia marcada per l’optimisme procedent de les borses asiàtiques. La matinada passada la Xina va llançar un nou estímul en forma d’injeccions de liquiditat, amb l’objectiu de reactivar la seva economia. Aquest gest efectuat pel país del sol naixent és contrari al camí que han emprès la majoria de països desenvolupats del món amb les seves polítiques monetàries agressives, deixant a un costat l’evolució de les seves economies per tal de fer front al fantasma més perillós que ens està assolant: la inflació.
Valors beneficiats per les accions de la Xina han estat Acerinox i Arcelormittal, ja que són empreses cícliques i lligades a l’economia, molt beneficiada per aquesta treva per al mercat de les commodities.

Categories: General Tags: