Home > General > La dreta guanya amb claredat a Itàlia

La dreta guanya amb claredat a Itàlia

27/09/2022

Giorgia Meloni ja no és un nom anònim fora de les fronteres italianes. Des de diumenge, després de les eleccions presidencials celebrades al país transalpí, Meloni està camí de convertir-se en la primera dona a assumir el govern de la República en coalició amb els altres partits de la dreta. Fratelli d’Italia, partit d’ultradreta liderat per Meloni, ha guanyat amb claredat les eleccions italianes de diumenge. La Lega, partit liderat per Matteo Salvini, i Forza Italia, liderat per Silvio Berlusconi, els altres partits de la dreta italiana, van ser els següents guanyadors després de Fratelli d’Itàlia. Aquest triomf queda cimentat per la contundent victòria de la coalició de la dreta.
En un principi, els mercats europeus es van prendre positivament la victòria de la ultradreta, en especial el MIB italià, però a mesura que transcorria la jornada van anar perdent aquest optimisme arribant a canviar el signe de positiu a negatiu. A la sessió dels Estats Units estrenaven la setmana també amb pèrdues, seguint la tònica de les setmanes anteriors.
Les accions van caure la setmana passada a mesura que els tipus d’interès pujaven i persistia la preocupació per les recessions en les principals economies. Als Estats Units, l’S&P-500 va caure un 4,63% després de la pujada de 75 punts bàsics dels tipus per part de la Reserva Federal i les majors expectatives d’una política monetària a curt termini més agressiva. A Europa, el FTSE-200 i l’Stoxx-600 van baixar un 3,01% i un 4,34%, respectivament, després d’un augment major que l’esperat dels tipus d’interès per part del Banc d’Anglaterra, així com una escalada de tensió a Europa de l’Est.

Categories: General Tags: