Home > General > Desacceleració cada cop més palpable a l’economia real

Desacceleració cada cop més palpable a l’economia real

24/09/2022

Ahir es va produir de nou un sell-off destacat del deute públic i una extensió de les correccions dels actius de risc en un context en el qual el mercat està posant en preu pujades de tipus d’interès oficials encara més agressives.
Un dels principals catalitzadors del sentiment negatiu va ser la bateria de PMI que es van publicar de diversos països i regions econòmiques com ara la zona euro, Alemanya i els Estats Units. Aquest termòmetre del sector manufacturer i de serveis va posar en relleu l’efectiva desacceleració econòmica en la qual estem immersos.
D’altra banda, la Unió Europea ha començat a discutir noves sancions contra Rússia després de l’anunci dels referèndums d’annexió de quatre regions ucraïneses ocupades per les forces de Moscou. Les sancions anirien dirigides a més restriccions comercials de tecnologia, a l’exclusió de més bancs russos del sistema Swift i a la introducció d’un topall del preu del petroli. No obstant això, Hongria s’està oposant a la introducció de noves sancions.
En l’esfera política, estarem atents demà a les eleccions anticipades a Itàlia. Les enquestes apunten que el partit guanyador serà Fratelli d’Itàlia, però hauria de governar en coalició amb altres partits de centredreta, com ara la Lliga i Forza Itàlia.
Per últim, cal destacar que el ien es va continuar apreciant respecte de l’euro a final de setmana després que el govern del Japó intervingués la moneda per primera vegada des del 1998, ja que la decisió del Banc del Japó de mantenir una política monetària laxa està generant una forta depreciació del ien l’últim any.

Categories: General Tags: