Home > General > No hi ha treva per als mercats financers

No hi ha treva per als mercats financers

23/09/2022

Un dia més les borses van protagonitzar caigudes de rellevància després de la pujada de tipus d’interès de 75 punts bàsics de la Fed, que situava els tipus en el rang del 3,00%-3,25%.
Powell va reiterar els missatges llançats a Jackson Hole confirmant la posició higher for longer i en les seves noves projeccions va ser significativa la revisió a l’alça de la inflació per a 2022 i 2023 en 0,2pp fins al 5,4% i 2,8%. També va destacar que es preveu que la inflació es mantingui fins a 2024 per sobre de l’objectiu.
Respecte als tipus d’interès, els dots han revisat a l’alça de manera significativa les seves previsions sobre els tipus d’interès apuntant que se situaran en el 4,40% a final del 2022 i en el 4,60% a final de 2023. Això implicaria gairebé 125pb de pujades addicionals enguany quan només queden les reunions de novembre i desembre aquest any.
En termes de creixement, les noves previsions apunten una significativa desacceleració econòmica el 2022 pròxima a l’estancament, però les previsions encara semblen optimistes d’ara endavant.
De la mateixa manera, el Banc d’Anglaterra també va augmentar els tipus fins situar la referència en el 2,25%.
Pel que fa a les borses, l’Euro Stoxx-50 va patir un altre revés retrocedint un 1,87% en el dia i tancant en 3.427 punts. Mentrestant, en horari de tancament europeu Wall Street cotitzava a la baixa amb l’S&P-500 presentant una caiguda de mig punt percentual.

Categories: General Tags: