Home > General > El bel·licisme, a l’alça, i augment de tipus als Estats Units

El bel·licisme, a l’alça, i augment de tipus als Estats Units

22/09/2022

El dia va començar amb la lamentable notícia de la convocatòria a files de 300.000 reservistes russos, un anunci fet pel president Putin a televisió. D’aquesta manera, el mandatari va deixar clara la conti­nuïtat de les hostilitats entre Rússia i Occident, en un panorama d’alta incertesa global. Cal destacar que immediatament les demandes de vols de sortida del país es van disparar, ja que la por dels joves en edat de combatre a no poder sortir es va intensificar. El president rus també va fer al·lusió a l’arsenal nuclear que té en el seu poder, deixant la porta oberta a portar la guerra a un altre nivell. Les accions del sector de defensa europeu van recollir l’escalada del bel·licisme amb substancials alces, alguns exemples són Rheinmetall AG amb un increment del 10%, Thales apuntant-se un 4% i Leonardo, que va pujar més d’un 5%.
A l’altra banda de l’Atlàntic la reunió de la Reserva Federal amb l’esperada decisió de tipus i la posterior compareixença de Powell van ser els protagonistes de la sessió americana. Els operadors majoritàriament es decantaven per un alça de 75 punts bàsics, però les últimes dades d’inflació més altes de l’esperat generaven dubtes.
Passant a repassar els principals índexs mundials, l’Àsia va caure de forma generalitzada prop d’un punt percentual, mentre que Europa es va desmarcar amb avenços del 0,70%, aproximadament, amb l’Euro Stoxx-50 tancant prop dels 3.500 punts. A Wall Street el sentiment també era positiu, amb l’S&P-500 sumant mig punt percentual a mitjan sessió.

Categories: General Tags: