Home > General > Augment de 75 punts bàsics?

Augment de 75 punts bàsics?

21/09/2022

La sessió borsàtil d’ahir va registrar pèrdues generalitzades a l’expectativa de la decisió de tipus d’interès de la FED que tindrà lloc avui al vespre. En aquest sentit, el Euro Stoxx 50 va retrocedir un 0,93% en el dia tancant en 3.467 punts, mentre el S&P 500 perdia una 0,70% a mitja sessió girant entorn els 3.870 punts.
L’agressiva reducció de liquiditat al sistema financer també va continuar afectant el mercat de deute, on la inversió de la corba de tipus americana es va accentuar encara més, amb un bo a 2 anys que acariciava el 4% de rendiment. Mentrestant, el 10 anys alemany augmentava un dia mes a un rendiment del 1,92%.
L’empresa protagonista del dia va ser la coneguda fabricant d’automòbils Ford, que va anunciar que els costos del tercer trimestre s’han disparat per sobre de les previsions i que els problemes en la cadena de subministrament han retardat significativament el lliurament del producte final als concessionaris. L’acció va reaccionar amb una davallada de gairebé un 10%.
D’altra banda es van produir novetats en el conflicte a Ucraïna, ja que els separatistes de les regions de Donetsk i Luhansk han organitzat un referèndum d’adhesió a Rússia que s’iniciarà a finals d’aquesta setmana.
Per últim, l’EURUSD va baixar per sota de la paritat mentre el petroli recollia el sentiment pessimista amb correccions de més del 2%, que situaven al Brent en 90 $/bbl i el WTI en 83 $/bbl.

Categories: General Tags: