Home > General > Intensificació de la inversió de la corba

Intensificació de la inversió de la corba

20/09/2022

La primera sessió de la setmana no va tenir les referències del mercat japonès i anglès degut al tancament per festivitat borsària. Al continent europeu els moviments van ser mixtos i poc rellevants quant a magnitud, tancant l’Euro Stoxx-50 a un punt bàsic de la barrera dels 3.500. L’alça més decisiva va estar representada per l’índex DAX alemany, que va avançar mig punt percentual en el dia. A Wall Street les oscil·lacions de les borses no eren gaire destacables en horari de tancament europeu, però el sentiment majoritari era lleugerament baixista. La referència mundial S&P-500 se situava prop dels 3.680 punts, retrocedint un 0,30%.
En el mercat de renda fixa la política monetària cada cop més restrictiva continuava colpejant la demanda dels actius vinculats al deute corporatiu i públic. Als Estats Units es va accentuar la inversió de la corba de tipus d’interès, amb un Treasury a 10 anys al 3,48% i a 2 anys al 3,94%. Els resultats empresarials del tercer trimestre seran vitals per mesurar en quin grau es comencen a palpar els efectes de la política monetària a l’economia real.
Com a notícia empresarial del dia, destaquem que Volkswagen va situar la valoració de Porsche en 75.000 milions d’euros, en el marc de la sortida a borsa de la seva coneguda marca d’automòbils esportius.
Per últim, el dòlar tornava apreciar-se en el dia degut al panorama d’alta incertesa econòmica i a l’expectativa d’un to possiblement més agressiu de la Fed en la reunió per prendre una decisió sobre tipus d’interès de dimecres.

Categories: General Tags: