Home > General > En espera de la reunió de la Fed la setmana vinent

En espera de la reunió de la Fed la setmana vinent

17/09/2022

Les accions nord-americanes han aprofundit la caiguda aquesta setmana i el dòlar ha continuat l’ascens, situant-se de nou sota la paritat respecte a l’euro, és a dir, tenint més valor que la moneda única, reflex d’una preocupació creixent que les pujades de tipus d’interès de la Reserva Federal superaran al creixement de l’eco­nomia.
L’índex S&P-500 es va enfonsar un 1%, la qual cosa va empè­nyer les pèrdues d’aquesta setmana a més del 5%. El Nasdaq-100 va liderar les caigudes ahir, baixant l’1,5%. Fedex Corp. es va enfonsar més d’un 20% després del paquet. El gegant de l’entrega va retirar la seva previsió de guanys, citant l’afebliment per condicions de negoci.
Els tipus d’interès del Tresor nord-americà continuen sensibles a la política a dos anys i d’aquesta manera van ampliar el seu rendiment a l’alça al més alt des del 2007, aprofundint en la inversió de la corba, que és vista com un senyal de recessió. Els inversors barallen la possibilitat d’un pujada de tipus d’interès de 75 punts bàsics la setmana vinent per part de la Fed en el context de la reu­nió del setembre, postestiu. No obstant això, hi ha apostes que la pujada serà de 100 punts bàsics, després de conèixer la dada de l’IPC dels Estats Units.
A més a més, dins de de les declaracions per part del Banc Central dels EUA, s’espera que s’apunti que la lluita contra la inflació acabi sent més dolorosa que el que inicialment s’esperava.
Pel que fa a Europa, els índexs s’aproximaven a una quarta jornada de pèrdues, amb empreses de repartiment de correu i paqueteria afectades després de l’advertència de Fedex.
Referent al Regne Unit, la lliura es va enfonsar fins al seu nivell més baix respecte al dòlar des del 1985.

Categories: General Tags: